Jong Muziek

Dit deden ze met open vizier en met veel zin voor avontuur. Niet alleen de muziek maar ook de live-performance en de uitstraling van de bands worden onder de loep genomen. Daarnaast is het groeipotentieel een belangrijk selectiecriterium. Zo kwamen ze bij de selectie van 2020 terecht.

Acht totaal verschillende bands met dito aanpak en resultaat maar telkens acts die hen wisten te verrassen en te raken. Bands uit alle genres werden gewikt en gewogen maar natuurlijk herken je ook in deze selectie de identiteit van Muziekclub De Zwerver met een zwak voor bands met hoekje af.

Hieronder de eerste vier van acht:

ASTER
Singer-songwriter

ASTER zijn naam doet reeds een tijdje de ronde in het Gentse (waar hij studeerde) en het Hasseltse (waar hij woont). Nagenoeg elke plek waar ASTER kwam, sloeg hij iedereen met verstomming met zijn talent en unieke persoonlijkheid. ASTER werd in vele eindejaarslijstjes getipt als ‘niet te missen act’ voor 2020. ASTER was één van de laureaten van Soundtrack en is dit jaar ook resident in Muziekodroom in Hasselt.

DEATHSTAR MACGYVER
Lo-fi indie meets weird pop

Deathstar MacGyver werd in 1996 geboren als buitenechtelijke zoon van Ryan Paris. Op 12-jarige leeftijd werd hij tijdens zijn eerste ski-vakantie ontvoerd door Tonetta. Het stockholmsyndroom trad na 2 youtube filmpjes al in werking. Maar in 2019, na een hevig dispuut over analoge versus digitale opname technieken, verliet de jonge MacGyver zijn surrogaat vader. Hij ging, met midi keyboard onder de arm, op zoek naar roem en glorie in Antwerpen: the city of dreams. Antwerpen heeft hij gevonden, nu enkel roem en glorie nog.

PEENOISE
Avant-pop meets electronica & noise

Peenoise is de band van de drie broers Cesar, Gilles en Titus Pinoy. Ze kregen muziek met de paplepel ingegoten en experimenteren van jongs af aan samen met hun muziek. Dit resulteert in een sound die mysterieus, donker en vooral veelbelovend klinkt. Peenoise is een van de laureaten van Sound Track Oost-Vlaanderen. Volgens de Jury vindt de band de perfecte balans tussen toegankelijkheid en experiment.

VANESSA
Funk, grooves, hip hop, electronica

Vanessa is een muzikaal collectief rond producer Arne Nuyts, drummer Louis Vandommele en dj Brecht Nijssen. Een driekoppige band met invloeden uit funk, elektronica, hiphop, house, afrobeat en algemene beatmakelarij. Een soort dansbaar equivalent van een jazzcombo.

INFO & TICKETS Jong Muziek: klik hier

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info