Zeer gehecht aan Oostende.

Eindelijk opnieuw spelen, hoe voelt dat?
In de lockdown heb ik tot mijn eigen verrassing moeten vaststellen dat ik na 22 jaar verslaafd geworden ben aan het podium en applaus. Het was een goede oefening in onthechting. Maar toen de eerste versoepeling werd aangekondigd, ben ik meteen op de kar van de kleinschalige optredens gesprongen met dertig voorstellingen in zes weken als gevolg. 
 
Wat miste je tijdens de quarantaine? 
De ongedwongenheid van op straat, op café, na een optreden iemand te ontmoeten en er een gesprek mee hebben. Tijdens mijn wandelingen in de lockdown was het alsof iedereen onder een steen was gekropen. 
En restaurantbezoek. 
 
Wat heb je (her)ontdekt tijdens de quarantaine? 
Dat wandelen en fietsen gezond is voor lijf en leden. 
 
Zien, voelen, horen, ruiken? 
De zee in je nabijheid hebben is een enorm voorrecht. Dankzij het mooie weer was zwemmen in zee ook al eens mogelijk, dus zien, horen, ruiken, voelen en zelfs smaken horen bij de zee. 


 
Tip je ons even een boek? 
Ik ben geen groot lezer. Enkel in de vakantie kan ik me daar mentaal klaar voor maken. Enkele jaren geleden heb ik beslist om alleen nog klassiekers te lezen en vorig jaar las ik To kill a Mockingbird van Harper Lee en dat is écht een boek dat iedereen eigenlijk zou moeten lezen, bij voorkeur in het Engels, jaja, dat kan ik ;-). Maar mag ik ook een heel tof boek van een collega en vriend van me tippen? God is klein geschapen van Tim Foncke. Heerlijke humor van een comedian die zich als schrijver beter in zijn vel voelt en het podium links laat liggen.  
 
Hoe ga je door het leven, snel of traag?
Héél traag. Ik ben al van kindsbeen af iemand die graag de makkelijkste weg vindt om een doel te bereiken. Wat niet hoeft, doe ik niet. Anderzijds, als ik iets onderneem, dan ga ik er wel voor en heb ik een energievoorraad klaarstaan. 
 
Waar kijk je het meest naar uit het komende jaar? 
Ik heb in de lockdown de tijd genomen om mijn volgende comedyvoorstelling uit te schrijven als een boek en ik kijk enorm uit naar het moment om het eerste exemplaar in handen te hebben. Verder wil ik heel graag te horen krijgen dat dat virus ons niets meer kan maken. 
 
Welke citaat vind je schoon om delen? 
'One good thing about music, when it hits you feel no pain' - Bob Marley
 
Waarom ‘moet’ je De allereerste keer zien?
Het is een pretentieloze comedyvoorstelling, waarin zowel kinderen en volwassenen zich zullen herkennen. Wat hebben we meer nodig in deze barre tijden? 

Welke voorstelling wil je zelf graag zien tijdens Zomer in 0.? 
Ik ben zelf druk aan het spelen, dus ik vrees dat het er niet van zal komen, maar Wim Helsen, die zich als Oostende-kenner durft manifesteren, zou ik wel eens willen bezig horen. Als je de laatste jaren in artistieke milieus vertoeft, is het héél erg bon ton om fan van Oostende te zijn, blijkbaar. Hopelijk raakt hij voor het ingaan van de avondklok terug in Antwerpen. Of zal hij niet mogen komen? (nvr, Helsen verblijft momenteel in Oostende)
 
Wat betekent Oostende voor je?
Oostende is mijn geboortestad, de stad waar mijn jeugd zich afspeelde en ik woon er nu al zes jaar. Ik ben zeer gehecht aan Oostende en ik hou van de rijke mix die de stad herbergt. Ik heb 50 jaar in buurgemeente Bredene gewoond die andere troeven heeft. Voor mij vormen beide gemeenten een eenheid. Men zal het in Bredene niet graag horen, maar ik zou niet tegen een fusie zijn. (lacht!) 
 
------------

De allereerste keer
Piv Huvluv

wo 5 aug. om 11u en 15u
info & tickets

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info