in mu.ZEE

Bezoek ook mu.ZEE! De hele zomer lang kan je in mu.ZEE genieten van enkele verrassende tentoonstellingen.

Grootmeesters van Oostende - James Ensor en Léon Spilliaert

Ontdek de twee grootmeesters van Oostende in een volledig nieuw ingerichte Ensor en Spilliaert Museumvleugel, met o.a. een reeks ongekende en unieke Spilliaert-werken uit privé-collecties als Un coin de mon jardin uit De Belfius Art Collection.

> Meer info & tickets

Salon Moderne kunst

Tijdens de Roaring Twenties ambieerde ‘Gemeenschapskunst’ een directe integratie van kunst in het dagelijks bestaan. Salon Moderne Kunst trekt lijnen van kunst in een museum naar kunst in de leefruimte, met werk van o.a. Eduard Van Steenbergen, Victor Servranckx, Edgard Tytgat …

> Meer info & tickets

Panamarenko en tijdsgenoten

In Antwerpen, zijn thuisstad, wordt in 2020 een retrospectieve georganiseerd en een aantal Belgische musea engageren zich om Panamarenko ook op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen. Mu.ZEE laat een aantal sleutelwerken in dialoog gaan met werk van onder meer Joseph Beuys, Marcel Broodthaers, Jef Geys …

> Meer info & tickets

Vincent Meessens en Samson Kambalu – History Without A Past

Mei 1968, wereldwijd breken protesten uit, schreeuwend dat het anders moet. Een van de opvallendste geluiden komt van de situationisten, een internationale avant-garde beweging. Hun aanpak en de weerklank ervan op de hedendaagse samenleving inspireert Vincent Meessen en Samson Kambalu om hun werk samen te brengen. 

> Meer info & tickets

Een onvoltooide Symfonie, de mu.ZEE-collectie gewaardeerd!

In november 2018 startte mu.ZEE met een collectiewaarderingstraject. Er werd nagedacht over het belang van de collectie en de manier waarop de verschillende kunstwerken waardevol zijn voor het museum. De tentoonstelling gewijd aan dit traject biedt een schitterende inkijk in de museumwerking en -verzameling.

> Meer info & tickets

Mo(nu)ment 

Mu.ZEE en KAAP nodigen voor het project Mo(nu)ment zestien kunstenaars uit om kleine monumenten te bedenken voor Oostende, de zee, de skaters, de burgerlijke ongehoorzaamheid … Enkele artistieke odes worden gerealiseerd in de publieke ruimte. Subtiele, fijne en licht rebelse interventies die je toevallig tegenkomt of waar je door iemand op gewezen wordt. 
Volg de realisaties op de websites en sociale mediakanalen van KAAP en Mu.ZEE.

Rondleiding in History Without A Past

In History without a Past laat onderzoeker, auteur, filmmaker en beeldend kunstenaar Samson Kambalu zich inspireren door de Situationistische Internationale en haar strijd tegen de overheersende consumptiemaatschappij.  Hij gidst je op vr 7 aug. om 14u graag persoonlijk rond in deze opmerkelijke tentoonstelling.

> Meer info & tickets

Romestraat 11, 8400 Oostende

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info