Cesar Janssens
za 15 aug 16:00 en 20:00

Sangoma Flight

Junior Mthombeni/Cesar Janssens/Arne Demets/Pieter Van Bogaert
15 aug
16:00 en 20:00

Junior Mthombeni en César Janssens presenteren met Sangoma Flight een concert tussen rock, jazz en spoken word knipogend naar Jimi Hendrix.

In 2016 schreef theatercollectief Jr.cE.sA.r. met hun swingende debuut Malcolm X theatergeschiedenis, aldus Focus Knack. Tijdens de soundchecks werd er telkens vrolijk op los gejamd en zo ontstond het idee om die muzikale klik ook op andere podia te brengen. Met Sangoma Flight trokken de muzikanten het hele land rond.

Drummer en componist César Janssens legt uit wat je mag verwachten: “Het is een soul- en bluesgerichte ode aan onze roots, hoe verscheiden ook. Omdat we niet anders kunnen dan onze ziel- en levenspijn in muziek te proppen en uit te spuwen. Het klinkt verdomd gewaagd en avontuurlijk en als de trilling eenmaal goed zit, stijgen we samen op naar een Sangoma Flight …”

Junior Mthombeni is theatermaker, acteur en muzikant en ondertussen als regisseur verbonden aan de KVS.
Samen met artistiek leider van KVS Michael De Cock regisseerde hij de Brel-adapatie van L’Homme de La Mancha, naar het boek Don Quichot van Miguel de Cervantes. Deze voorstelling werd enthousiast onthaald: "Een bom. Explosieve regie. Onverwacht, poëtisch, en met een magistrale finale”, aldus RTBF.

Interview Junior Mthombeni © Bruzz

Credits

guitar/vocals Arne Demets
vocals/percussion Junior Mthombeni
hammond organ Pieter Van Bogaert
drums Cesar Janssens

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info